Coaching ...

 

Wie ben je?

Wat kun je?

Wat wil je?

Wat wil je bereiken?

 


Het zijn vragen waarop een ieder zijn unieke antwoorden wil vinden. Zoals een reiziger zijn kompas nodig heeft, helpt een coach je met het vinden van je eigen weg. Soms door je kompas te lezen, soms door het aan te reiken, of soms door op afstand samen naar je ‘reis’ te kijken.

Een mooie omschrijving van de doelstelling van coachen is: ‘de ander uitnodigen om in beweging te komen’. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd. Het helpt je stil te staan bij vragen als: wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat wil ik bereiken? Een coach helpt je bij zowel diepe levensvragen als bij zeer concrete doelen of problemen. Mocht gaandeweg blijken dat blokkades je in de weg staan, dan kan therapie een zinvolle aanvulling zijn. Coaching en therapie vloeit gemakkelijk in elkaar over en vormt een geheel.

 

Coachen en therapie in de natuur
Het kan soms lastig zijn om van denken naar voelen te gaan, en van voelen naar denken. Als je in een kamer met 4 muren bent kan dit een obstakel vormen. Terwijl een wandeling meer vrijheid en ruimte kan bieden. Ook brengt wandelen denkprocessen op gang, waardoor je op een natuurlijke manier naar je probleem kunt kijken.

Wandelen in de natuur biedt een prachtige spiegel om inzicht te krijgen in onszelf en onze kwaliteiten, maar ook in onze drijfveren en patronen. De natuur om ons heen reikt je tal van symbolen aan, die je kunnen helpen om meer duidelijkheid te krijgen in wat er speelt in je leven. De natuur is een geschikte omgeving om tot rust te komen. Genieten van het moment, dat wat je ziet, hoort, voelt en ruikt. De geur van nat gras, het geluid van vogelgekwetter, alles is zoals het is, er hoeft even niets. Misschien biedt de natuur wel iets dat in het dagelijks leven vaak ontbreekt. De stilte, de rust, inspiratie en ruimte. Elk seizoen ziet, voelt en ruikt weer anders. Niets blijft hetzelfde, net zoals in het leven van de mens. Natuur kan relativerend werken.

De praktijk is gevestigd aan de rand van een prachtig natuurgebied. Indien gewenst en de weersomstandigheden het toelaten bestaat de mogelijkheid letterlijk in beweging te komen.